Grapini: Am pornit un proiect de identificare a celor care operează în turism şi nu sunt înregistraţi

Ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, că "a pornit" un proiect pilot, la Constanţa, prin care vor fi identificate firmele din turism care activează în domeniu, dar care nu sunt înregistrate şi nu plătesc taxe.

524 afișări
Imaginea articolului Grapini: Am pornit un proiect de identificare a celor care operează în turism şi nu sunt înregistraţi

Grapini:Am pornit un proiect de identificare a celor care operează în turism şi nu sunt înregistraţi (Imagine: Shutterstock)

Maria Grapini a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu operatori din turismul local, că pentru identificarea firmelor neînregistrate este nevoie şi de ajutorul firmelor "serioase" din domeniu.

"Avem o problemă de rezolvat şi nu o putem rezolva decât în parteneriat. Zilele trecute am primit o petiţie în care se reclama că anumite pensiuni, anumite locuri de cazare îşi fac reclamă şi invită pe internet, pe tot felul de forumuri, clienţi pentru cazare, dar nu sunt înregistrate şi, de fapt, nu plătesc. Pentru identificarea lor am avea nevoie de sprijinul dumneavoastră, pentru că operând în acelaşi domeniu, îi ştiţi. Dar, am pornit şi un proiect pilot la Constanţa, însă n-o să spun încă detalii, ca să nu destăinuim reţeta. Dacă reuşeşte proiectul pilot din Constanţa, vom reuşi să-i identificăm pe cei care nu s-au înregistrat, pentru că este important să avem etică şi în acest domeniu de afaceri şi toată lumea să se înregistreze", a declarat Maria Grapini.

Maria Grapini a mai declarat că România trebuie să privească mai insistent spre Asia şi să atragă turişti din zona respectivă, fiind vizaţi în primul rând chinezii şi japonezii.

"Vreau să facem deschiderea spre Asia. Aici trebuie să lucrăm foarte bine cu agenţiile, fiindcă avem prea puţine agenţii pentru adus şi mai multe pentru dus în Asia. Cu ocazia vizitei delegaţiei chineze am avut un panel pe turism şi premierul chinez a spus că vrea să aducă mai mulţi turişti chinezi în regiunea în care e şi România. Am şi rezolvat în şedinţa de Guvern de miercuri să deschidem liniile aeriene directe Tarom Bucureşti-Beijing, lucru care era cerut de mult timp. Lucrăm acum în parteneriat cu Ministerul de Externe şi cu Ministerul de Interne să vedem cum reducem numărul de zile pentru acordarea vizelor turiştilor chinezi şi cum diminuăm birocraţia legată de eliberarea vizelor", a mai spus Maria Grapini.

Ministrul a declarat că există şi alte proiecte care vizează deschiderea turistică spre Asia, iar unul dintre ele vizează turiştii japonezi.

"Vom deschide un birou la Tokyo, am discutat deja cu ambasadorul nostru acolo. Cred că în afară de UE, trebuie să mergem şi spre cei care au bani, spre partea asiatică, care au bani, şi care, pe de altă parte, antropologic, sunt oameni curioşi. Trebuie să-i tentăm cu lucrurile noastre autentice să vină la noi", a adăugat Maria Grapini.

Ministrul Maria Grapini a participat, vineri, la o reuniune cu agenţi economici şi cu operatori de turism din judeţul Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici