Grecia a cerut amânarea plăţilor către FMI şi a primit răspuns favorabil

Guvernul Greciei a cerut în mod oficial, joi seară, Fondului Monetar Internaţional (FMI) amânarea până la sfârşitul lunii iunie a ratelor care au scadenţa luna aceasta, primind un răspuns pozitiv, anunţă surse guvernamentale elene citate de site-ul agenţiei AFP.

902 afișări
Imaginea articolului Grecia a cerut amânarea plăţilor către FMI şi a primit răspuns favorabil

Grecia a cerut amânarea plăţilor către FMI şi a primit răspuns favorabil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am exploatat o posibilitate prevăzută în contractul cu FMI, iar în acest fel vom avea şi timp pentru negocieri", a explicat un oficial guvernamental grec.

FMI a confirmat solicitarea din partea Greciei, precizând că s-a stabilit termenul de 30 iunie pentru plata sumei de 1,6 miliarde de euro.

Grecia avertizase miercuri creditorii internaţionali că, în lipsa unui acord rapid, nu va plăti rata de 300 de milioane de euro către Fondul Monetar Internaţional (FMI), scadentă vineri.

Grecia mai are încă trei rate de achitat către FMI în iunie, în total de 1,23 miliarde de euro.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Guvernul de la Atena mai are de primit din partea instituţiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro care se încheie în această lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici