Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde euro în doi ani

Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde de euro în următorii doi ani, potrivit unei surse din Ministerul de Finanţe citată de publicaţia elenă Real News.

148 afișări
Imaginea articolului Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde euro în doi ani

Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde euro în doi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia elenă a relatat că economii de trei miliarde de euro vor fi necesare din cauza deficitului de venituri bugetare din acest an, iar reduceri de un 1 miliard de euro pentru finanţarea companiilor de stat care nu pot rambursa împrumuturi garantate de stat, relatează Bloomberg.

Cele 4 miliarde de euro s-ar adăuga economiilor de 11,7 miliarde de euro cerute de UE şi FMI şi care trebuie identificate până în septembrie, precum şi altor 2,2 miliarde de euro care trebuie să compenseze scăderea anticipată a veniturilor bugetare şi a contribuţiilor de asigurări sociale în următorii doi ani.

Premierul elen Antonis Samaras a cerut vineri la Berlin prelungirea cu doi ani a termenului până la care Grecia trebuie să facă economii substanţiale şi să echilibreze finanţele publice, dar cancelarul german Angela Merkel a declarat că Grecia trebuie să îşi respecte angajamentele.

Preşedintele francez François Hollande a subliniat la rândul său sâmbătă, după o întâlnire cu Samaras, că Grecia încă trebuie să îşi "demonstreze credibilitatea" în privinţa angajamentelor de redresare bugetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici