Grecia ar putea reveni la drahmă. De ce ar fi nevoită ţara să renunţe la euro

Ministerul Finanţelor din Germania studiază posibilul impact al intrării Greciei în încetare de plăţi, iar printre scenarii se numără şi renunţarea la euro pentru a reintroduce drahma, potrivit publicaţiei germane Der Spiegel.

6668 afișări
Imaginea articolului Grecia ar putea reveni la drahmă. De ce ar fi nevoită ţara să renunţe la euro

Grecia ar putea reveni la drahmă. De ce ar fi nevoită ţara să renunţe la euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indiferent dacă Grecia rămâne sau nu în zona euro, Facilitatea de Stabilitate Financiară ar juca un rol important în administrarea unei situaţii de încetare de plăţi.

Fondul ar trebui să dispună cât mai rapid de noile atribuţii decise în iulie de iderii UE, consideră oficialii germani.

Un reprezentant al ministerului a refuzat să comenteze informaţiile apărute în Der Spiegel, dar a declarat că Germania lucrează la implementarea deciziilor luate în iulie.

Într-un posibil efort de a creşte presiunea asupra Atenei, mai mulţi politicieni importanţi din coaliţia aflată la guvernare în Germania au ridicat problema ieşirii Greciei din zona euro, scenariu respins, însă, de cancelarul Angela Merkel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici