Grevă la Ryanair în ţări tranzitate des de români. Mii de pasageri, afectaţi

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care vor să călătorească sau care tranzitează Olanda, Belgia şi Italia că personalul Ryanair va fi vineri în grevă, iar această acţiune ar putea afecta programul zborurilor curselor companiei aeriene.

883 afișări
Imaginea articolului Grevă la Ryanair în ţări tranzitate des de români. Mii de pasageri, afectaţi

MAE: Grevă a personalului companiei aeriene Ryanair, vineri, în Olanda, Belgia şi Italia

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, potrivit Asociaţiei Piloţilor de Linie olandezi, la data de 28 septembrie 2018, este posibilă desfăşurarea unei greve a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, cu afectarea programului de zbor al curselor din aeroporturile olandeze (Schiphol Amsterdam, Eindhoven şi Maastricht)", se arată într-un comunicat de presă al MAE remis, joi MEDIAFAX.

De asemenea, o avertizarea a fost lansată de MAE şi pentru românii care vor să călătorească în Belgia.

"Pentru ziua de vineri, 28 septembrie 2018, sunt preconizate mai multe acţiuni greviste, astfel: - sindicatele funcţionarilor au anunţat o manifestaţie de protest în Bruxelles, acţiune ce va avea ca rezultat perturbări ale circulaţiei rutiere şi ale reţelei de transport în comun, în special în zona centrală a capitalei Bruxelles; - grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair, în urma căreia va fi afectat programul de zbor al curselor acestei companii pentru aeroporturile belgiene", potrivit sursei citate.

Sursa menţionată mai precizează că, "pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian se recomandă persoanelor interesate să acceseze link-ul https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm şi să citească drepturile şi condiţiile înscrise în biletul de călătorie achiziţionat".

MAE oferă şi informaţii la care românii pot solicita asistenţă consulară, "la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga, respectiv +31703541580, +31703228612 şi +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de jos: +31651596107".

În cazul grevei din Belgia a companiei Ryanair, MAE precizează că români pot solicita asistenţă consulară la "numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 şi +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854".

În ceea ce priveşte greva Ryanair din Italia, "cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de urgenţă: +393451473935".

Ministerul Afacerilor Externe "recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro/, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie".

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare şi pentru Portugalia, unde tot vineri va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair.

Compania aeriană Ryanair va anula vineri 150 de zboruri din şase ţări de pe teritoriul Europei, din cauza unei greve de 24 de ore a personalului aerian din Spania, Belgia, Portugalia, Olanda, Italia şi Germania, relatează BBC. Greva din cele şase ţări va afecta peste 30.000 de pasageri. La nivel european, cele 150 de zboruri anulate reprezintă aproximativ 8% din totalul zborurilor programate vineri.

Compania aeriană a transmis că „regretă sincer aceste întreruperi inutile ale transportului aerian”.

Conflictul dintre conducerea companiei şi personalul aerian se bazează pe condiţiile de muncă, pe care angajaţii le consideră dezamăgitoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici