Grexitul dezordonat ar putea împiedica fuziuni şi achiziţii de 1.400 mld de dolari la nivel global

Ieşirea haotică a Greciei din zona euro ar putea împiedica fuziuni şi achiziţii viitoare în valoare de până la 1.400 de miliarde de dolari la nivel mondial, până în 2020, potrivit unui studiu realizat de firma juridică Baker & McKenzie.

389 afișări
Imaginea articolului Grexitul dezordonat ar putea împiedica fuziuni şi achiziţii de 1.400 mld de dolari la nivel global

Grexitul dezordonat ar putea împiedica fuziuni şi achiziţii de 1.400 mld de dolari la nivel global (Imagine: HEPTA)

Producerea unui Grexit dezordonat, în care impactul financiar s-ar extinde pe pieţele globale, ar putea obstrucţiona anul viitor afaceri de circa 250 de miliarde de dolari în Europa, excluzând Marea Britanie, potrivit studiului bazat pe o modelare financiară realizată de Oxford Economics, transmite Bloomberg.

Incertitudinile create de ieşirea Greciei din uniunea monetară ar duce probabil la scăderea preţurilor acţiunilor europene, la creşterea randamentelor obligaţiunilor unor state precum Italia şi Spania şi ar reduce încrederea oamenilor de afaceri şi investiţiile.

Tranzacţiile din Statele Unite şi China ar fi la rândul lor afectate, rezultând afaceri pierdute de aproximativ 700 de miliarde de dolari în cele două ţări, până în 2020.

Un exit bine administrat al Greciei ar fi mai puţin dăunător, în aceeaşi perioadă de cinci ani, fiind probabil să provoace în regiune un declin al fuziunilor şi achiziţiilor, excluzând Marea Britanie, de numai 2%.

Miniştrii de Finanţe din zona euro urmează să discute miercuri propunerile economice ale Greciei, într-o teleconferinţă, primul pas de reluare a negocierilor întrerupte la sfârşitul lunii trecute, după anunţul de organizare a referendumului.

Liderii eleni au promis marţi că vor prezenta planurile de reformă în scris, cancelarul german Angela Merkel avertizând că mai sunt doar câteva zile pentru încheierea unui acord.

În pofida deprecierii acţiunilor companiilor considerate vulnerabile la criza elenă, investitorii sunt optimişti. Activităţile de fuziuni şi achiziţii din acest an sunt pe cale să depăşească 3.000 de miliarde de dolari, pentru prima oară din 2007, conform datelor Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici