Groupon a obţinut 700 milioane de dolari prin cea mai mare ofertă publică iniţială a unei companii active pe internet, după Google

Compania americană Groupon, care vinde pe internet cupoane de reducere pentru diverse produse şi servicii, a obţinut 700 de milioane de dolari, peste aşteptările iniţiale, prin cea mai mare ofertă publică iniţială (Initial Public Offering-IPO) a unei companii active pe internet după Google.

148 afișări
Imaginea articolului Groupon a obţinut 700 milioane de dolari prin cea mai mare ofertă publică iniţială a unei companii active pe internet, după Google

Groupon a obţinut 700 milioane de dolari prin cea mai mare ofertă publică iniţială a unei companii active pe internet, după Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Google a atras în 2004 fonduri de 1,7 miliarde de dolari prin cea mai mare ofertă publică iniţială din domeniul companiilor care îşi desfăşoară activitatea online.

Compania Groupon este evaluată acum la aproape 13 miliarde de dolari, după ce a suplimentat oferta publică cu 5 milioane de acţiuni la 35 milioane, pe care le-a vândut la un preţ de 20 de dolari, peste nivelul indicativ anunţat anterior de 16-18 dolari, ca urmare a cererii ridicate din partea investitorilor. Participaţia vândută pe bursă reprezintă numai 5% din acţiunile companiei.

Groupon a fost înfiinţată în urmă cu trei ani şi vinde pe internet cupoane de reducere pentru aproape orice, variind de la tratamente spa la operaţii estetice.

Tranzacţionarea acţiunilor Groupon va începe vineri pe bursa de la New York, iar investitorii se aşteaptă ca pachetul redus de titluri disponibile să susţină preţul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici