Grupul Daihatsu din cadrul Toyota va opri toate livrările de vehicule

Grupul Daihatsu din cadrul Toyota va opri toate livrările de vehicule, pe măsură ce scandalul privind siguranţa se extinde.

6682 afișări
Imaginea articolului Grupul Daihatsu din cadrul Toyota va opri toate livrările de vehicule

Grupul Daihatsu al Toyota va întrerupe livrările tuturor vehiculelor atât în străinătate, cât şi în Japonia, a anunţat miercuri, după ce o anchetă privind un scandal de siguranţă a descoperit probleme la aproximativ 64 de modele, inclusiv 22 vândute sub marca Toyota, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.

O comisie independentă a investigat Daihatsu după ce, în aprilie, a declarat că a trucat testele de siguranţă în caz de coliziune laterală efectuate pentru 88.000 de maşini mici, majoritatea vândute sub marca Toyota.

Cele mai recente dezvăluiri sugerează că amploarea scandalului este acum mult mai mare decât se credea anterior şi ar putea afecta reputaţia constructorilor auto în ceea ce priveşte calitatea şi siguranţa.

Toyota a declarat într-un comunicat că este nevoie de o "reformă fundamentală" pentru a revitaliza Daihatsu ca şi companie, pe lângă o revizuire a operaţiunilor de certificare.

"Aceasta va fi o sarcină extrem de semnificativă care nu poate fi realizată peste noapte", a precizat compania. "Va necesita nu numai o revizuire a managementului şi a operaţiunilor de afaceri, ci şi o revizuire a organizaţiei şi a structurii".

Producătorul auto, care produce maşini mici, a fost descoperit că a trişat la testele de siguranţă pentru aproape toate modelele pe care le are în prezent în producţie, precum şi pentru unele maşini pe care le-a fabricat în trecut, a raportat anterior ziarul Asahi.

Daihatsu a declarat în aprilie că a descoperit testele efectuate greşit în urma unui raport al unui denunţător. De asemenea, a spus că a raportat problema agenţiilor de reglementare şi a oprit livrarea modelelor afectate.

În luna următoare, Daihatsu a declarat că a oprit vânzările vehiculului electric hibrid Toyota Raize şi ale propriului său model Rocky după ce a descoperit, de asemenea, probleme cu testele pentru aceste două modele.

Daihatsu a produs 1,1 milioane de vehicule în primele 10 luni ale anului, aproape 40% dintre acestea în locaţiile din străinătate, potrivit datelor Toyota. A vândut aproximativ 660.000 de vehicule la nivel mondial în acea perioadă şi a reprezentat 7% din vânzările Toyota.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici