Grupul KPMG, acuzat că a contribuit la falimentul unei bănci

Grupul KPMG, unul dintre cei patru giganţi ai auditului financiar, a fost chemat miercuri în instanţă, acuzat că "un audit grosolan de neglijent" a condus la falimentul unei mari instituţii de credite ipotecare din SUA, în ajunul crizei financiare.

56 afișări
Imaginea articolului Grupul KPMG, acuzat că a contribuit la falimentul unei bănci

Grupul KPMG, acuzat că a contribuit la falimentul unei bănci

New Century Financial Corp, cel mai mare furnizor de credite ipotecare pentru clienţi cu solvabilitate redusă din Statele Unite, a intrat în faliment cu doi ani în urmă, prăbuşit sub povara unui număr uriaş de credite neperformante.

Colapsul instituţiei a propagat o undă de şoc în industria creditelor ipotecare din SUA, declanşând un lanţ de falimente care a generat turbulenţe severe pe pieţele financiare, cu pierderi de miliarde de dolari pentru bănci, care au condus la criza creditelor ipotecare, aşezând fundamentele pentru evoluţia crizei globale.

KPMG a fost chemat în instanţă de trustul de lichidare format de debitorii New Century, iar acţiunea vizează atât divizia americană a grupului, KPMG LLP, cât şi KPMG International.

Trustul acuză KPMG de "participare la acoperirea probmelor catastrofale ale New Century - inclusiv erori financiare şi de contabilitate - care au condus la faliment".

Lichidatorii cer daune de un miliard de dolari de la KPMG.

Purtătorul de cuvânt al companiei de audit, Dan Ginsburg, a declarat că KPMG a acţionat "în concordanţă cu standardele profesionale" în relaţie cu New Century.

"Ne vom apăra viguros activitatea de auditori. Orice alegaţie că prăbuşirea New Century ar fi legată de chestiuni de contabilitate ignoră realitatea crizei globale a creditelor. A fost un faliment dat de modelul de afaceri, nu de contabilitate", se arată într-un comunicat KPMG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici