Grupul Louis Delhaize, care are hipermarket-urile Cora, îşi vinde portofoliul imobiliar din România grupului austriac Supernova

Grupul Louis Delhaize, prezent şi în România din 2003 prin intermediul formatelor de tip hipermarket sub brandul Cora, anunţă că a ajuns la un acord pentru a-şi vinde portofoliul imobiliar din România, menţinând în întregime operaţiunile comerciale ale hipermarketurilor cora din ţară.

3596 afișări
Imaginea articolului Grupul Louis Delhaize, care are hipermarket-urile Cora, îşi vinde portofoliul imobiliar din România grupului austriac Supernova

Grupul Louis Delhaize, care are hipermarket-urile cora, îşi vinde portofoliul imobiliar din România grupului austriac Supernova

Tranzacţia de tip sale & lease back (vânzare & închiriere) cu Grupul Supernova, una dintre companiile de real-estate de top din Austria, prevede achiziţionarea dreptului de proprietate asupra „pereţilor” centrelor comerciale în cadrul cărora operează hipermaketurile cora în sistem de chiriaş-ancoră. Schimbarea vizează modificarea controlului în societăţile care deţin centrele comerciale având drept chiriaş-ancoră hipermarketurile cora din: Bucureşti – Cora Alexandriei, cora Lujerului şi Cora Pantelimon –, Bacău – Cora Bacău –, Constanţa – cora Brătianu şi Drobeta – Cora Drobeta Turnu Severin, precum şi galeriile comerciale (cu excepţia celei de la cora Pantelimon, aflată deja în proprietatea unui terţ).

Cele 6 hipermarketuri cora asociate tranzacţiei vor continua să funcţioneze în calitate de chiriaş.

Per total, portofoliul de food retail operat de România Hypermarche, subsidiara Louis Delhaize, rămâne neschimbat, operând sub forma celor 10 hipermarketuri cora în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

Valoarea tranzacţiei rămâne confidenţială.

Thierry Destailleur, CEO cora România: „Această operaţiune de tip sale & lease back deschide un nou capitol în businessul de retail al cora, deoarece ne oferă oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea amprentei noastre comerciale. Am luat această decizie după ce am evaluat atent activele imobiliare din România ale grupului şi o vedem ca pe un avantaj important pentru dezvoltarea locală viitoare. Salutăm acordul cu Supernova şi suntem încrezători că este partenerul potrivit pentru cora. Vom continua să operăm hipermarketurile noastre în aceleaşi locaţii, ca şi chiriaşi-ancoră.”

Grupul Supernova intenţionează să menţină centrele în portofoliul său şi se angajează să investească cel puţin 40 de milioane de euro pentru renovarea tuturor centrelor comerciale şi să execute extinderi majore în unele dintre ele, în 3-5 ani. Acordul cu Louis Delhaize Group este a doua tranzacţie a Supernova în România. Compania austriacă a preluat în octombrie 2021 Jupiter Shopping City din Piteşti.

Frank Philipp Albert, proprietarul Supernova Group: "Sunt încântat că dezvoltarea solidă a grupului nostru continuă şi că acum putem obţine o prezenţă semnificativă pe piaţă în România. cora este un partener important, cu proiecte grozave, în locaţii foarte atractive. Suntem încrezători că, în viitorul apropiat, putem îmbunătăţi toate centrele împreună şi le putem face şi mai atractive.”

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este prezent în România din 2003 şi operează în prezent 10 hipermarketuri în Bucureşti şi în alte oraşe mari, magazinele de proximitate cora Urban şi platforma de e-commerce cora.ro.

Grupul austriac Supernova este o companie internaţională axată pe dezvoltarea şi gestionarea imobiliarelor comerciale în Austria, Slovenia, Croaţia şi România. Pe lângă aceste pieţe cheie, Grupul Supernova este activ şi în Germania, Slovacia şi Serbia. Portofoliul actual al Grupului cuprinde 77 de proprietăţi cu o valoare brută totală de 1,7 miliarde euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici