Grupul Morgan Stanley limitează bonusurile în bani la 125.000 de dolari

Grupul american Morgan Stanley plafonează bonusurile în bani plătite pe loc la 125.000 de dolari în contextul limitării pachetelor salariale şi amânării unor compensaţii destinate membrilor conducerii pentru a fi corelate cu rezultatele, au declarat surse apropiate situaţiei.

87 afișări
Imaginea articolului Grupul Morgan Stanley limitează bonusurile în bani la 125.000 de dolari

Grupul Morgan Stanley limitează bonusurile în bani la 125.000 de dolari (Imagine: Shutterstock)

Morgan Stanley deţine cea mai mare firmă de brokeraj din lume, pentru Bloomberg.

Membrii comitetului operaţional, condus de directorul general, James Gorman, nu vor primi bonusuri în bani plătite imediat, a spus sursa.

Decizia vine după climatul operaţional foarte dificil din trimestrul al patrulea, despre care analiştii consideră că a fost cel mai slab pentru activităţile de trading şi investment baking după criza financiară.

Planul Morgan Stanley va creşte procentajul mediu din bonusuri amânat la plată şi condiţionat de rezultatele companiei la circa 75%, de la 60% în 2010 şi 40% în 2009. De asemenea, sumele reţinute pentru anul trecut vor fi plătite în două tranşe egale la sfârşitul acestui an şi la finele lui 2013, faţă de trei tranşe în 18 luni până acum.

În cazul angajaţilor cu experienţă redusă, va fi întârziată plata a până la 25% din bonusuri, iar în cazul celor cu venit mai mic de 250.000 de dolari anual nu se va aplica această măsură, a spus sursa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici