Grupul OMV vrea să angajeze 1.600 de oameni, inclusiv în România

Producătorul austriac de petrol, gaze şi electricitate OMV vrea să angajeze 1.600 de oameni până în 2016, mai ales pecialişti şi absolvenţi de facultate, pentru derularea lucrărilor de explorare şi producţie a petrolului şi gazelor atât în România, cât şi în alte ţări unde are operaţiuni.

823 afișări
Imaginea articolului Grupul OMV vrea să angajeze 1.600 de oameni, inclusiv în România

Grupul OMV vrea să angajeze 1.600 de oameni, inclusiv în România (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Dezvoltarea planificată pentru sectorul de explorare şi producţie a petrolului şi gazelor naturale va creşte necesarul de angajaţi cu aproximativ 1.600 de persoane calificate în domeniul tehnic, până în 2016", se arată într-un comunicat al OMV.

Grupul austriac, acţionarul majoritar al OMV Petrom, este partener în dezvoltarea câmpurilor de gaze Aasta Hansteen şi Zidane din Marea Norvegiei, activităţile presupunând dezvoltarea unei platforme masive de gaze naturale, de ultimă generaţie.

În Marea Neagră, OMV dezvoltă în prezent ceea ce ar putea reprezenta cea mai mare descoperire de gaze naturale din istoria companiei, se mai arată în comunicat.

Anul trecut, OMV Petrom şi ExxonMobil au anunţat o descoperire semnificativă de gaze în Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici