Grupul PSA Peugeot Citroen va lansa automobile low-cost destinate pieţelor emergente

Grupul francez PSA Peugeot Citroen va lansa automobile low-cost, destinate pieţelor emergente din estul Europei, pieţei sud-americane şi Chinei, modelele urmând să fie produse în Turcia sau Polonia, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PSA, Laurent Cicolella.

34 afișări
Imaginea articolului Grupul PSA Peugeot Citroen va lansa automobile low-cost destinate pieţelor emergente

Grupul PSA Peugeot Citroen va lansa automobile low-cost destinate pieţelor emergente

"Strategia noastră este diferită de a competitorilor noştri. Nu vom avea un model global, disponibil pe toate pieţele, aşa cum este Logan. Vom adapta un model de intrare în gamă al Peugeot şi Citroen în funcţie de cerinţele şi specifiul fiecărei regiuni", a spus Cicolella.

El a adăugat că această idee este parte a unui plan de dezvoltare mai amplu al PSA.

"Politica noastră este de a ne reînnoi produsele pentru a fi competitivi, de a avea automobile care să poată concura cu cele premium, în următorii trei ani, şi de a produce modele ieftine (entry level) pentru pieţele în care asemenea autoturisme se justifică, adică America de Sud, China şi unele state din estul Europei", a spus oficialul PSA.

Presa internaţională a scris recent că grupul francez va produce un automobil low-cost, care va avea un motor de trei cilindri şi caroserie sedan. De asemenea, aceleaşi surse indicau că proiectul low-cost al PSA este o variantă sedan a automobilului Peugeot 307.

Oficialul PSA Peugeot Citroen a adăugat că încă nu poate furniza informaţii mai exacte despre proiectul entry level al grupului francez, nefiind concretizat, încă, nici anul începerii producţiei în Turcia sau Polonia.

Întrebat dacă PSA a decis în ce ţară va construi fabrica de motoare anunţată în primăvara acestui an, Cicollela a reiterat faptul că o decizie va fi luată până la sfârşitul anului 2008.

PSA Peugeot Citroen a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că va investi 600 de milioane de euro în construcţia a două noi fabrici de motoare, una în Franţa, iar cea de-a doua în Europa de Est.

Unitatea de producţie din Europa de Est ar trebui să fie inaugurată în 2012.

Directorul general al grupului, Christian Streiff, a declarat atunci că statele evaluate sunt Polonia, România, Ucraina şi Turcia.

Cele două fabrici, pentru care investiţiile vor fi egale, vor produce motoare mici, în trei cilindri, cu o capacitate de un litru şi care vor emite mai puţin de 100 de grame de dioxid de carbon la o sută de kilometri.

Fabrica din Franţa va fi situată în oraşul Tremery din estul ţării, lângă o altă unitate a Peugeot Citroen. Noua fabrică a PSA din Franţa va deveni operaţională în 2011, va produce 600.000 de motoare pe an şi va avea 500 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici