Grupul Renault vine cu lămuriri: Dacia Logan MCV se va produce şi în Tanger (Maroc), şi la Mioveni

Producţia de automobile Dacia Logan MCV se va extinde şi în Tanger fără vreun impact asupra unităţii de la Mioveni, se precizează într-un comunicat al Grupului Renault.

3905 afișări
Imaginea articolului Grupul Renault vine cu lămuriri: Dacia Logan MCV se va produce şi în Tanger (Maroc), şi la Mioveni

Dacia va produce Logan MCV şi în Tanger, şi la Mioveni

„Cu scopul de a elibera o capacitate de producţie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV şi în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni şi la uzina din Tanger, în Maroc”, arată producătorul.

„Capacitatea de productie instalată a uzinei din Mioveni este utilizată la maximum. În acest context, această a doua industrializare nu impactează nici organizarea uzinei din Mioveni, nici activitatea şi nici salariaţii din România”, mai precizează Grupul Renault.

Pentru a răspunde succesului gamei Global Access, Grupul Renault va produce Logan MCV într-o a doua uzină. Odată cu succesul modelului Duster, uzina din Mioveni trebuie să răspundă cererii comerciale mari pentru acest model (al doilea din segmentul său, mai ales, în Europa).

Anterior, Jean-François Gal, directorul Uzinei Renault Tanger, citat de site-ul L'Usine Nouvelle a anunţat relocarea în Maroc, din 2017, a liniei de producţie Logan Break MCV, aflată în prezent la Piteşti.

În primele opt luni ale anului, Dacia a produs 26.239 de Logan MCV, cu 4,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Pentru comparaţie, Dacia a produs în aceeaşi perioadă 120.980 de unităţi Dacia Duster, cu 14,8% mai mult decât în primele opt luni din 2015, Dacia Sandero (37.116 unităţi, cu 8,9% mai puţin decât în 2015), Dacia Logan (26.795 unităţi, cu 48,5% mai puţin decât în 2015).

În perioada ianuarie-august, au fost exportate 23.747 de unităţi Logan MCV, în scădere cu 1,6%. Cel mai exportat model a fost Dacia Duster (118.527 unităţi), în creştere cu 14,5% faţă de 2015, urmat de Dacia Sandero (31.485 unităţi, în scădere cu 16%). Din modelul Dacia Logan au fost exportate 14.142 unităţi, în scădere cu 64,2%.

În 2015, Logan MCV s-a vândut n România în 3.111 exemplare, s-au fabricat 40.595 de unităţi şi au fost exportate 38.072 de unităţi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici