Grupul sud-african Naspers a preluat 83% din acţiunile GECAD ePayment

Grupul sud-african Naspers a achiziţionat de la Radu Georgescu o participaţie de 83% din capitalul GECAD ePayment International, a anunţat, marţi, compania de soluţii pentru comerţul electronic.

67 afișări
Imaginea articolului Grupul sud-african Naspers a preluat 83% din acţiunile GECAD ePayment

Grupul sud-african Naspers a preluat 83% din acţiunile GECAD ePayment

Pachetul majoritar de acţiuni a fost achiziţionat de către grupul Allegro, parte a Naspers Ltd., iar Georgescu va controla diferenţa de 17%, prin compania Orbitview. Totodată, omul de afaceri va rămâne în Consiliul Director al GECAD ePayment SA.

Tranzacţia a fost finalizată în luna august, valoarea acesteia fiind confidenţială, a anunţat marţi GECAD, într-un comunicat.

În comunicat se menţionează că funcţia de CEO la GECAD ePayment va fi preluată de Daniel Nicolescu.

Înainte de achiziţie, din GECAD ePayment a fost desprinsă divizia Avangate, furnizor internaţional de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică a programelor software, cu sediul în Olanda, care a devenit astfel companie separată. Acţionariatul Avangate a rămas neschimbat, Orbitview Ltd deţinând 99% din capital şi Radu Georgescu restul de 1%.

"Allegro aduce cu sine o experienţă foarte bogată în domeniul eCommerce, având operaţiuni în majoritatea pieţelor mari din Europa Centrală. Sunt convins că această asociere va fi, în primul rând, în beneficiul clienţilor GECAD ePayment. Personal voi continua să mă implic în activitatea companiei aşa cum am făcut-o şi până acum", a declarat Georgescu, în comunicat.

Naspers este un grup media multinaţional, iar compania sa holding, Naspers Ltd, este listată la bursa de la Johannesburg şi pe London Stock Exchange. Strategia Naspers referitoare la afacerile pe Internet este de a achiziţiona sau de a forma o comunitate-nucleu într-o anumită ţară sau regiune şi de a extinde apoi operaţiunile prin adăugarea de servicii suplimentare precum eCommerce, comunicare, social networking, conţinut şi jocuri.

Grupul sud-african a cumpărat anul trecut site-ul autovit.ro, cu 4,7 milioane de euro.

GECAD ePayment International este furnizor de soluţii eCommerce integrate, lider pe piaţa românească a sistemelor de plăţi online. Compania dezvoltă soluţia proprietară ePayment®, dedicată exclusiv companiilor care deţin sau doresc să îşi deschidă o afacere online în România.

Avangate furnizează soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software şi managementul partenerilor de distribuţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici