Guvernanţii calmează populaţia: nu vorbim de introducere de noi taxe

„Nu vorbim de introducere de noi taxe, nu vorbim de austeritate. Dorim să ridicăm nivelul de luptă cu evaziunea fiscală”, afirmă premierul Marcel Ciolacu după negocierile de la Bruxelles.

614 afișări
Imaginea articolului Guvernanţii calmează populaţia: nu vorbim de introducere de noi taxe

Guvernanţii calmează populaţia: nu vorbim de introducere de noi taxe

Întrebat dacă, punctual, Comisia i-a cerut să elimine facilităţile fiscale acum, premierul a spus: „A fost o discuţie pe principiu. Am plecat de la principiul de bază că eu, sub nicio formă, nu sunt de acord cu creşterea TVA. S-au căutat alte soluţii acolo unde Comisia a depistat că există anumite probleme de necompetitivitate corectă în abordările comerciale. Nu vorbim de introducere de noi taxe, nu vorbim de austeritate, vorbim de reduceri de cheltuieli din sistemul bugetar, ceea ce mi se pare total corect, dorim să ridicăm nivelul de luptă cu evaziunea fiscală - în momentul care ai ajuns la 160 de miliarde în România estimare pe evaziune fiscală, de exemplu numai la TVA este în jur de 20 de miliarde - şi vorbim de scoaterea unor excepţii din codul fiscal”.

Ciolacu a precizat că nu este vorba, în zona bugetară, de scăderi de salarii, dar „nu poţi să fii un bugetar de lux şi să primeşti şi norme de hrană sau tichete de vacanţă. Vorbim de o echitate socială”.

În ce priveşte restul facilităţilor fiscale, premierul spune că fiecare categorie „se va analiza şi se va discuta”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
bruxelles,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici