Guvernatorul Băncii Centrale ruse, Elvira Nabiullina, dată absentă nemotivat. Un canal de Telegram susţine că a suferit o operaţie

  • Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale ruse, şi-a anulat participarea la o expoziţie programată marţi, la Moscova.
  • Nu a fost anunţat niciun motiv pentru absenţa ei.
  • Banca Centrală a refuzat să comenteze.
13270 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul Băncii Centrale ruse, Elvira Nabiullina, dată absentă nemotivat. Un canal de Telegram susţine că a suferit o operaţie

Elvira Nabiullina

Potrivit canalului de Telegram Cheka-Ogpu, Nabiullina a suferit o intervenţie chirurgicală în spital, care era programată. Nabiullina, care conduce Banca Rusiei din 2013, urma să vorbească la forumul „Ziua finanţelor”, de la târgul Rossiya, din Moscova.

Nabiullina, în vârstă de 60 de ani, este creditată cu asigurarea stabilităţii economice a Rusiei, după ce Occidentul a decis cele mai dure sancţiuni impuse vreodată unei economii majore, ca răspuns la decizia Rusiei de a trimite armata în Ucraina, în 2022 Decizia sa de a ridica ratele dobânzilor la 20% la scurt timp după începutul războiului şi impunerea controalelor asupra capitalului au fost factori cruciali în apărarea rublei şi prevenirea unor fluxuri serioase de capital care ar fi putut deraia economia rusă.

Îngreunată de o inflaţie mare, cu mult peste ţinta de 4% a Băncii Centrale, Nabiullina a fost nevoită să ridice dobânzile la nivelul actual de 16%, pe care unii lideri de afaceri l-au criticat, stabilindu-l ca fiind prohibitiv. Aproximativ 300 de miliarde de dolari în active au fost îngheţate de sancţiuni.

Apărătorii săi susţin că a modernizat politica Băncii Centrale ruse, în special lansând un curs de schimb flotant în noiembrie 2014. Nabiullina a fost lăudată în ţară şi în străinătate pentru că a condus economia rusă prin prăbuşirea preţurilor petrolului şi primul val de sancţiuni occidentale după anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici