Guvernul a aprobat ordonanţa privind introducerea taxei de poluare auto

Guvernul a aprobat, luni, ordonanţa de urgenţă prin care este introdusă taxa de poluare auto, calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe, acesta urmând să înlocuiască taxa de primă înmatriculare aflată în vigoare.

144 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat ordonanţa privind introducerea taxei de poluare auto

Guvernul a aprobat ordonanţa privind introducerea taxei de poluare auto (Imagine: Mediafax Foto)

"Ordonanţa a fost adoptată, iar data de intrare în vigoare este 1 iulie", a declarat agenţiei MEDIAFAX şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea.

După noua grilă, taxa creşte pentru maşinile noi vândute în România, în timp ce valorile scad la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până în 2.000 de centimentri cubi, taxa rămânând totuşi mai mare pentru automobilele vechi de import.

Statul va restitui diferenţa de taxă auto rezultată din suma plătită potrivit reglementărilor din Codul Fiscal şi noua taxă de poluare auto.

Proiectul ordonanţei de urgenţă a fost supus unei audieri publice în care fiecare cetăţean interesat a avut posibilitatea să îşi exprime punctul de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici