Guvernul a aprobat planul de dezvoltare a aeroportului Otopeni şi noi exproprieri

Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru dezvoltarea aeroportului Bucureşti-Otopeni, o hotărâre privind stabilirea şi aplicarea unor contravenţii în transporturile navale, precum şi iniţierea unor proceduri de expropriere pentru autostrada Bucureşti-Ploieşti.

5 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat planul de dezvoltare a aeroportului Otopeni şi noi exproprieri

Guvernul a aprobat planul de dezvoltare a aeroportului Otopeni şi noi exproprieri

Finanţarea lucrărilor de modernizare a aeroportului Henri Condă Otopeni va fi asigurată din sursele proprii ale aeroportului, din credite bancare, interne şi externe, rambursate din sursele proprii ale companiei, fără garanţie guvernamentală.

Hotărârea de Guvern cu privire la stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul transporturilor navale modifică legislaţia în vigoare având în vedere că statutul de membru al Uniunii Europene impune măsuri mai drastice de sancţionare a contravenţiilor.

Prin această hotărâre de guvern au fost structurate contravenţiile pe diverse domenii de activitate, au fost stabilite noi contravenţii în concordanţă cu noul statut al României de membru al Uniunii Europene şi cu cerinţele actelor comunitare în vigoare şi a fost reactualizat cuantumul amenzilor, "conform realităţii economice precum şi politicii UE în domeniu", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Instituţia abilitată să constate contravenţiile este, potrivit actului normativ, Autoritatea Navală Română.

Guvernul a aprobat, de asemenea, în şedinţa de miercuri, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, în localitatea Olari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici