Guvernul a ratificat acordul stand-by cu FMI

Guvernul a ratificat, miercuri, proiectul de lege pentru ratificarea acordului stand-by încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), printr-un proiect de lege care va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

36 afișări
Imaginea articolului Guvernul a ratificat acordul stand-by cu FMI

Guvernul a ratificat acordul stand-by cu FMI (Imagine: www.gov.ro)

Premierul Emil Boc a confirmat că reprezentanţii Guvernului se vor întâlni, miercuri seara, cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), precizând însă că este vorba de o "întâlnire politică a Coaliţiei" cu oficialii FMI şi ai Comisiei Europene.

Potrivit unor surse oficiale, la Palatul Victoria a sosit şi liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, pentru a participa la această întâlnire.

Acordul stand-by a fost ratificat în şedinţa de miercuri a Executivului, înainte de prima discuţie pe care reprezentanţii Guvernului o vor avea cu membrii delegaţiei FMI aflaţi la Bucureşti.

Surse guvernamentale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că delegaţia FMI se va întâlni miercuri, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi ulterior, în aceeaşi seară, cu grupul de miniştri desemnat să negocieze cu instituţia financiară.

La cea de-a doua întâlnire ar putea participa şi premierul Emil Boc.

Reprezentanţii FMI au avut deja discuţii, la nivel de experţi, cu banca centrală şi Ministerul Finanţelor Publice.

Echipa desemnată de premier pentru discuţiile cu FMI este formată din miniştrii Finanţelor, Economiei, Transporturilor, IMM-urilor şi Muncii (Gheorghe Pogea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Constantin Niţă şi Marian Sârbu) şi vicepremierul Dan Nica, a anunţat luni vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. Grupul are mandat de principiu să abordeze temele legate de plafonul garanţiilor guvernamentale, resursele pentru investiţii, neimpozitarea profitului reinvestit şi problema deficitului bugetar.

O delegaţie a FMI, condusă de Jeffrey Franks, a sosit marţi la Bucureşti, pentru prima evaluare a acordului stand-by aprobat de boardul instituţiei în mai, discuţiile urmând să se încheie pe 10 august.

România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici