Guvernul a redus nivelul deductibil al dobânzilor la creditele în valută de la firme din grup, la 6%

Nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută obţinute de la firme din grup, acţionari, asociaţi a fost redus de Guvern de la 8% la 6% în acest an, în contextul evoluţiei economiei naţionale şi pe baza datelor statistice din domeniul bancar.

29 afișări
Imaginea articolului Guvernul a redus nivelul deductibil al dobânzilor la creditele în valută de la firme din grup, la 6%

Guvernul a redus nivelul deductibil al dobânzilor la creditele în valută de la firme din grup, la 6% (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit reglementărilor în vigoare, dobânzile la împrumuturile obţinute de la instituţii de credit române sau străine, instituţii financiare nebancare şi alte organizaţii similare sunt integral deductibile.

Nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută, care a fost până în prezent de 8%, este folosit pentru stabilirea limitei deductibile a cheltuielilor cu dobânzile aferente împrumuturilor obţinute de la alte entităţi decât instituţii de credit române sau străine, instituţii financiare nebancare şi alte organizaţii similare.

Guvernul a decis prin hotărâre ca nivelul ratei dobânzii pentru împrumuturile în valută să fie de 6%, pentru determinarea profitului impozabil începând cu anul fiscal 2010.

"Actualizarea se bazează pe datele prezentate de Banca Naţională a României privind ratele medii ale dobânzii la creditele noi în euro şi dolari americani acordate de instituţiile de credit societăţilor nefinanciare în anul precedent. Astfel, pentru perioada ianuarie - noiembrie 2009, mediile ratelor dobânzilor sunt de 6,36% pentru creditele noi în euro şi de 5,14% pentru creditele noi în dolari", se arată în hotărâre.

Măsura va avea o influenţă pozitivă asupra încasărilor din impozitul pe profit de 27,6 milioane de lei în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici