Guvernul a renunţat la TVA la achiziţiile intracomunitare pentru că măsura periclita tranşa UE

România a renunţat la introducerea TVA pentru achiziţiile intracomunitare, întrucât Comisia Europeană a avertizat că o astfel de măsură ar putea crea probleme în acordarea următoarei tranşe, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu.

39 afișări
Imaginea articolului Guvernul a renunţat la TVA la achiziţiile intracomunitare pentru că măsura periclita tranşa UE

Guvernul a renunţat la TVA la achiziţiile intracomunitare pentru că măsura periclita tranşa UE (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"UE ne-a comunicat că, dacă introducem TVA pe intracomunitare şi taxare inversă, vom avea probleme cu primirea tranşei. Taxarea inversă a rămas ca potenţială taxare pe baza aprobării Consiliului Europei", a spus Vlădescu.

Ordonanţa de combatere a evaziunii fiscale a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, din actul normativ fiind eliminate prevederile iniţiale referitoare la aplicarea TVA pentru achiziţii intracomunitare şi accizele la produse de lux.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Guvernul a decis să renunţe la aplicarea TVA pentru achiziţii intracomunitare şi reintroducerea accizelor la produse de lux, după ce Comisia Europeană a atenţionat că aceste prevederi încalcă legislaţia UE.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. Comisia Europeană ar urma să acorde României în luna septembrie următoarea tranşă de împrumut, de 1,15 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici