Guvernul a semnat convenţii cu şase bănci pentru "Prima Casă" şi cere stabilirea normelor interne

Guvernul a semnat până în prezent convenţiile pentru programul "Prima Casă" cu şase bănci şi va semna, joi, documentele cu alte şase bănci, lansând totodată un apel către instituţii să pună cât mai rapid la dispoziţia clienţilor normele interne de aplicare a programului, a afirmat premierul Emil Boc

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul a semnat convenţii cu şase bănci pentru "Prima Casă" şi cere stabilirea normelor interne

Guvernul a semnat convenţii cu şase bănci pentru "Prima Casă" şi cere stabilirea normelor interne

Până în prezent au fost semnate convenţiile cu BRD, Alpha Bank, Banca Transilvania, Banca Românească, CEC Bank, ATE Bank.

În cursul zilei de joi vor fi semnate convenţii cu Raiffeisen, Unicredit, Emporiki, Millenium Bank, Intesa şi Volksbank, potrivit premierului.

"Facem un apel către bănci să pună la dispoziţia cetăţenilor, cât mai repede, normele interne de aplicare a programului", a spus Boc, într-o conferinţă de presă.

Primul contract de achiziţionare a unei locuinţe prin programul "Prima Casă" a fost semnat miercuri, reprezentanţii Guvernului anunţând că vor semna în această săptămână convenţia de garantare a creditelor cu toate băncile selectate.

Guvernul a primit oferte de la 20 de bănci pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit de Guvern la un miliard de euro.

Cele 20 de bănci care au depus oferte sunt BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Românească, Piraeus Bank, Leumi Bank, ATE Bank, Intesa San Paolo Bank, Credit Europe, OTP Bank, Unicredit, ING, Emporiki, Millenium Bank, Garanti Bank.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" vor plăti un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii va fi EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici