Guvernul anunţă că are două scenarii pentru creşterea salariului minim brut pe ţară

Membri ai Executivului au avut o întâlnire, joi la Palatul Victoria, cu reprezentanţii INS şi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză pentru a analiza impactul privind creşterea salariului minim brut pe ţară. Guvernul are două scenarii pentru majorare, urmând să fie adoptată o hotărâre.

2055 afișări
Imaginea articolului Guvernul anunţă că are două scenarii pentru creşterea salariului minim brut pe ţară

Foto: Pixabay

Reniunea de joi de la Guvern a fost condusă de secretarul general al Guvernului şi de către şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. La întrevederea organizată de Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi din cadrul SGG au participat reprezentanţi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, ai Institutului Naţional de Statistică (INS), ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi ai Ministerului Finanţelor Publice, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

„Secretariatul General al Guvernului şi Cancelaria prim-ministrului vor coordona procesul de elaborare a unei analize de impact privind salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În cadrul reuniunii s-au conturat două scenarii pentru creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care vor sta la baza elaborării unui proiect de Hotărâre de Guvern care va fi discutat cu partenerii sociali. Ulterior, Guvernul României va adopta această Hotărâre de Guvern”, mai arată sursa citată.

O nouă reuniune pe tema salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată este programată să se desfăşoare la sfârşitul acestei săptămâni.

Taguri:
guvern,
salariu,
minim

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici