Guvernul aprobă o OUG pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii

Guvernul aprobă, joi, o ordonanţă de orgenţă pentru alocarea a 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii.

1082 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă o OUG pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii

Guvernul aprobă o OUG pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii

„Luni seara anunţam un pachet de măsuri-economico sociale denumit Sprijin pentru România. În acest moment putem să spunem că parte din aceste măsuri au început să fie implementate. Astfel vom aproba astăzi (joi - n.r.) o ordonanţă de urgenţă prin care alocăm 1,77 miliarde de lei compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii, de asemenea, creşterea preţurilor la forţa de muncă”, a spus, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

El precizează că acest pachet de 1,77 de miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde.

„Diferenţa o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, aşa cum am discutat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, avem deja identificate liniile de finanţare şi vom continua să sprijinim domeniul construcţiilor. Sprijinim autorităţile publice să-şi ducă la bun sfârşit proiectele pe care şi le-au asumat. Avem nevoie ca acest sector să îşi menţină capacitatea şi, de asemenea, să poate să îşi asume în viitor celelalte proiecte, pentru că avem în PNRR, de asemenea, o gamă largă de proiecte pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit. Practic în tot acest ansamblu de măsuri sunt două componente esenţiale care au ori singur o singură rezultantă şi anume investim în economie, păstrăm locurile de muncă şi în felul acesta reuşim să ne îndeplinim obiectivele asumate de a dezvolta România”, adaugă Ciucă.

Premierul a amintit şi de majorarea salariului minim în agricultură şi majorarea normei de hrană pentru persoanele internate în spitale, măsuri aprobate în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici