Guvernul britanic va amâna raportul privind falimentul MG Rover

Guvernul Marii Britanii va amâna publicarea unui raport privind falimentul constructorului auto MG Rover până la prezentarea rezultatelor unei investigaţii derulate de Biroul pentru fraudă gravă asupra acestui caz, potrivit ziarului The Sunday Times.

24 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic va amâna raportul privind falimentul MG Rover

Guvernul britanic va amâna raportul privind falimentul MG Rover (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Falimentul MG Rover, care a avut loc în 2005, a condus la concedierea celor peste 6.000 de angajaţi ai companiei şi este investigat de patru ani de autorităţile britanice.

Potrivit The Sunday Times, amânarea publicării rezultatelor anchetei va fi anunţată oficial de guvern în cursul zilei de luni.

Reprezentanţii executivului de la Londra au confirmat că parlamentul urmează să primească, luni, un document cu privire la ancheta MG Rover, însă nu a oferit alte detalii.

Opoziţia acuză guvernul că întârzie deliberat prezentarea raportului deoarece ar fi irosit milioane de lire pe ajutoare de stat către MG Rover înainte de alegerile din 2005.

MG Rover, ultimul mare constructor auto britanic independent, avea la data intrării în faliment datorii totale de peste un miliard de lire sterline.

Compania a fost preluată, în anul 2000, de un grup de patru oameni de afaceri cunoscuţi ca "The Phoenix Four" de la grupul german BMW pentru preţul simbolic de zece lire. În plus, cei patru au obţinut de la fostul proprietar al MG Rover şi un credit fără dobândă.

Un reprezentant al The Phoenix Four susţine că nu există niciun motiv care să justifice o investigaţie din partea Biroului pentru frandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici