Guvernul cere CE începerea negocierilor pentru împrumut

Guvernul a transmis Comisiei Europene (CE) o scrisoare în care solicită începerea oficială a negocierilor pentru încheierea unui acord de finanţare, valoarea împrumutului urmând să fie stabilită în discuţiile cu oficialii CE şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI).

13 afișări
Imaginea articolului Guvernul cere CE începerea negocierilor pentru împrumut

Guvernul cere CE începerea negocierilor pentru împrumut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până în prezent au fost discuţii preliminare. Prin scrisoarea transmisă Comisiei se solicită, în mod oficial, începerea negocierilor pentru încheierea acordului", au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Fondul Monetar Internaţional a anunţat, luni, că o delegaţie a FMI va efectua o vizită la Bucureşti, în perioada 11-25 martie, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale.

Săptămâna trecută, o delegaţie a României a discutat cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu cei ai Fondului Monetar Internaţional despre condiţiile de contractare a unui împrumut.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat, marţi, că împreună cu Banca Naţională a României a demarat discuţii preliminare cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Instituţiilor Financiare Internaţionale, cu privire la evaluarea cadrului macroeconomic şi a necesarului potenţial de finanţare externă a României.

"În urma discuţiilor preliminare, autorităţile române au în vedere accesarea de asistenţă financiară externă pe termen mediu, decizie comunicată Comisiei Europene", se arată într-un comunicat al ministerului.

Potrivit Financial Times, România ar putea primi un program multilateral de ajutor extern în valoare totală de 20 miliarde euro, coordonat de Fondul Monetar Internaţional.

Citeşte şi:

Almunia: UE, pregătită să negocieze cu România un ajutor financiar

România ar putea primi un ajutor de 20 miliarde euro, coordonat de FMI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici