- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.09.2024, 16:00)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul dă bonificaţii pentru achitarea la timp a taxelor şi scuteşte de penalităţi restanţierii
- Guvernul a aprobat miercuri un pachet de măsuri pentru îmbunătăţirea colectării creanţelor bugetare de la persoanele fizice şi juridice.
- Este vorba de facilităţi fiscale pentru contribuabilii buni platnici care şi-au achitat la timp impozitele şi taxele, dar şi pentru cei ce înregistrează restanţe.
Urmărește
252 afișări
Guvernul dă bonificaţii pentru achitatarea la timp a taxelor şi scuteşte de penalităţi restanţierii
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a anunţat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, implementarea unui pachet de facilităţi fiscale adresate atât mediului economic, cât şi persoanelor fizice.
Astfel, contribuabililor persoane juridice, care şi-au achitat la timp taxele şi impozitele la bugetul de stat, le va fi acordată în mod automat, prin decizie ANAF, o bonificaţie de 3% din impozitul pe profit, datorat şi plătit, sau, după caz, din impozitul pe venit al microintreprinderilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk este pe cale să devină primul triliardar din lume până în 2027
-
Începe şcoala! Ce noutăţi aduce anul şcolar 2024-2025
-
Ursula von der Leyen va prezenta miercuri Parlamentului echipa sa de comisari europeni, în ciuda provocărilor privind egalitatea de gen
-
Le Pen neagă că a jucat un rol în alegerea lui Barnier în funcţia de premier al Franţei
Aceasta va putea fi utilizată pentru plata impozitelor şi taxelor în 2025 sau pentru compensarea cu alte accesorii sau alte datorii faţă de buget.
„Este un semn de respect pentru contribuabilii care şi-au achitat la timp impozitele şi taxele şi în acelaşi timp o iniţiativă care a fost aprobată de Guvern pentru a stimula conformarea voluntară, care este pasul firesc pentru îmbunătăţirea colectării creanţelor bugetare”, a spus miercuri Marcel Boloş.
O a doua categorie de măsuri este cea privitoare la contribuabilii cu debite restante până la data de 31 august 2024, sub condiţia achitării acestora până la 25 noiembrie 2024..
Pentru contribuabilii persoane juridice s-a aprobat anularea accesoriilor în procent de 100 la sută din valoarea acestora, accesoriile însemnând dobânzi, penalităţi de întârziere şi penalităţi de nedeclarare.
Este vorba despre 330.000 de contribuabili persoane juridice cu un debit restant de 32.4 miliarde lei.
În cazul persoanelor fizice sunt înregistraţi cu debite restante, la 31 august 2024, un număr de 848.000 de contribuabili, cu o valoare de 39,2 miliarde lei. În această sumă sunt incluse şi sumele pentru sentinţele penale, pentru care nu se aplică acest regim de facilităţi fiscale. Sunt incluse şi sumele care privesc răspunderea extinsă a administratorilor, în valoare de 24,7 miliarde lei.
În funcţie de valoarea creanţelor, facilităţile fiscale, respectiv, dacă aceste creanţe, datorate la buget, sunt până în 5.000 lei anularea accesoriilor este în procent de 100%. Din obligaţiile bugetare principale s-a aprobat anularea în procent de 50%.
Dacă debitul înregistrat este de peste 5.000 de lei, atunci anularea obligaţiilor principale este în procent de 25%.
„În acest context, ţintim, pe lângă o colectare mai bună la bugetul de stat a debitelor restante şi sprijinul mediului de afaceri care se confruntă cu dificultăţi în privinţa activităţilor economice pe care le desfăşoară. Am socotit că este un prilej de a sprijini mediul de afaceri şi a-i ajuta să-şi regândească în anumite situaţii modelul de business sau pentru a-i sprijinii în activităţile de investiţii pe care aceştia le desfăşoară”, a mai spus ministrul de finanţe.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Tu bei matcha? Băutura japoneză are mai multe beneficii asupra sănătății fizice și cognitive
Citește pe www.zf.ro: Shaormeria din România care vinde de 62 de milioane de euro. A devenit o senzaţie imediat de la lansare
Citește pe www.zf.ro: Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Ioan Vâţ, ALPLA: „În 2025, vrem să majorăm capacitatea de producţie din fabrica de PET reciclat pe care o avem la Târgu-Mureş“
Citește și: 68 de noi contracte semnate în programul Anghel Saligny, cu o valoare de 715,5 milioane de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum schimbă incursiunea Ucrainei în Kursk dinamica războiului? Șefii CIA și MI6 dezvăluie că în 2022 se punea problema utilizării armelor nucleare
Shaormeria din România care vinde de 62 de milioane de euro. A devenit o senzaţie imediat de la lansare
Cine este femeia care tocmai a devenit cea mai bogată din lume, cu avere de aproape 90 de miliarde de dolari. De ce a surclasat-o pe cea care deţinea anterior această poziţie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
PROSPORT.RO
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată pentru toamna 2024 în România: Caniculă, ninsori și „freezing rain”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe