Guvernul elveţian a aprobat o finanţare nerambursabilă de 181 milioane franci pentru România

Guvernul elveţian a aprobat miercuri un acord cadru prin care România va primi o finanţare nerambursabilă în valoare de 181 milioane de franci elveţieni (circa 130 milioane euro) în următorii cinci ani pentru domenii precum mediul şi infrastructura sau promovarea sectorului privat.

73 afișări
Imaginea articolului Guvernul elveţian a aprobat o finanţare nerambursabilă de 181 milioane franci pentru România

Guvernul elveţian a aprobat o finanţare nerambursabilă de 181 milioane franci pentru România (Imagine: Mediafax Foto)

Alte domenii eligibile care urmează să fie finanţate din această contribuţie sunt dezvoltarea socială şi a resurselor umane.

În anul 2008, Consiliul Federal al Elveţiei a decis, sub rezerva aprobării de către Parlament, extinderea pentru România şi Bulgaria, a contribuţiei financiare elveţiene destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în cadrul Europei extinse.

Valoarea contribuţiei propuse a fost de 257 de milioane de franci elveţieni, din care România urma să primească 70%, respectiv 181 milioane franci elveţieni. Elveţia a mai acordat asistenţă financiară nerambursabilă pentru cele 10 state membre care au aderat la Uniunea Europeană în anul 2004.

"România poate angaja fonduri în termen de cinci ani de la data aprobării creditului cadru de către Parlamentul Elveţian (7 decembrie 2009), perioada destinată plăţilor efective fiind de 10 ani", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit Finanţelor, acordul cadru urmează să fie aprobat şi de Guvernul României în perioada imediat următoare şi cuprinde regulile de implementare a programului de cooperare elveţiano-român, în baza cărora aplicanţii pot depune proiecte cu finanţare nerambursabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici