Guvernul înfiinţează poliţia fiscală. Cum te caută inspectorul ca să te întrebe de unde ai "cash"

Începând cu 1 ianuarie 2011, orice persoană fizică "cu un nivel de trai mult peste veniturile pe care le declară" va fi controlată de Fisc, a declarat pentru Gândul preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. El a recunoscut că nu ştie încă cu exactitate cum vor fi selectate persoanele fizice care urmează să fie controlate.

85 afișări
Imaginea articolului Guvernul înfiinţează poliţia fiscală. Cum te caută inspectorul ca să te întrebe de unde ai "cash"

Guvernul înfiinţează poliţia fiscală. Cum te caută inspectorul ca să te întrebe de unde ai "cash" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Pentru început, "lista neagră" va fi realizată din verificarea bazelor de date ale Fiscului şi ale altor instituţii ale statului precum administraţii fiscale teritoriale sau primării şi "surse interne sau externe", a declarat şeful ANAF. "Pentru că este un subiect delicat şi pentru că avem experienţă limitată în acest tip de control, vom cere sprijin administraţiilor fiscale din Europa şi experţilor FMI", a explicat Blejnar.

Află mai multe despre poliţia fiscală pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici