Guvernul intenţionează să efectueze o nouă rectificare bugetară

Guvernul intenţionează să efectueze, în perioada de vară, o nouă rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2009, pe timpul vacanţei parlamentare, conform unui proiect de lege elaborat de Guvern.

14 afișări
Imaginea articolului Guvernul intenţionează să efectueze o nouă rectificare bugetară

Guvernul intenţionează să efectueze o nouă rectificare bugetară

Prin acest act normativ, Executivul solicită acordul Parlamentului pentru a putea emite ordonanţe în domeniile financiar, social, administraţiei publice şi internelor, transporturilor, sănătăţii şi agriculturii, inclusiv pentru o nouă rectificare bugetară.

Prima revizuire a bugetului din acest an a fost efectuată în urma acordului de împrumut încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

Pe perioada vacanţei parlamentare, în domeniul administraţiei, Guvernul doreşte să modifice, prin ordonanţă, preţurile locale de referinţă pentru energia termică furnizată populaţiei în sistem centralizat şi să revizuiască procedurile de organizare şi funcţionare a serviciilor publice pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, a permiselor de conducere şi înmatricularea vehiculelor.

Tot prin ordonanţe, mai multe instituţii publice din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului vor fi transferate administraţiilor publice locale, ca urmare a procesului de descentralizare.

În domeniul transporturilor, Executivul are în vedere modificarea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, precum şi introducerea de noi reglementări în ceea ce priveşte activitatea şcolilor de şoferi auto şi a instructorilor.

În domeniul economic, Guvernul solicită acordul Parlamentului pentru a scuti Compania Naţională a Huilei Petroşani de la plata obligaţiilor fiscale şi de a lua măsuri privind acreditarea organismelor de evaluare a conformităţii.

Înfiinţarea Agenţiei de Investigaţii Accidente în Aviaţia Civilă, salarizarea personalului contractual din unităţile sanitare publice, accelerarea absorbţiei sumelor alocate României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare rurală şi prin Fondul European pentru Pescuit, dar şi abrogarea Ordonanţei 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializării sunt alte probleme pe care Guvernul intenţionează să le reglementeze prin ordonanţe aprobate în perioada vacanţei parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici