Guvernul reorganizează ANAF

Executivul reorganizează, în şedinţa de joi, activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a consolida capacitatea de colectare a veniturilor şi pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală.

915 afișări
Imaginea articolului Guvernul reorganizează ANAF

Guvernul anunţă schimbări: ANAF va fi reorganizat

„O prioritate majoră este reorganizarea ANAF, ca să creştem eficienţa colectării veniturilor la buget. Este nevoie de coordonare integrată şi, mai ales, de o viziune clară în acţiunea de combatere a fraudei şi evaziunii fiscale. Ne-am angajat să modernizăm şi digitalizăm Fiscul, ca să asigurăm servicii mai bune pentru cetăţeni”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a explicat că proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede reorganizarea activităţii agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu obiectivul de a consolida capacitatea instituţională a acesteia în colectarea veniturilor bugetului general consolidat, dar şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală.

„În acest sens, sunt propuse o serie de măsuri care ţin de organizarea ANAF de la structurile teritoriale a Direcţiei Generale Antifraudă şi în special pe operaţionalizarea, cu data de 1 ianuarie 2025, a structurilor teritoriale judeţene care privesc combaterea şi desfăşurarea activităţilor economice ilicite, pe de o parte, şi pe de altă parte, un alt set de măsuri este cel cu referire la baza materială a ANAF, astfel încât activităţile operative pe care le desfăşoară ANAF în combaterea evaziunii fiscale să aibă mai multă eficienţă .O a treia categorie de măsuri este descentralizarea activităţii Direcţiei Generale Mari Contribuabili, astfel încât inspecţiile fiscale să poată fi derulate cu o anumită operativitate, tot cu scopul acesta de a avea o activitate de colectare tot mai bună la bugetul general consolidat”, încheie Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici