Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii până la sfârşitul anului viitor

Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii până la sfârşitul anului viitor, prin modificările planificate în sistemul de pensii, a declarat ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, pentru site-ul de business fn.hu.

21 afișări
Imaginea articolului Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii până la sfârşitul anului viitor

Guvernul ungar va elimina fondurile de pensii private obligatorii până la sfârşitul anului viitor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reformele pregătite de guvern pentru sistemul de pensii vor rezulta în eliminarea pilonului doi (al fondurilor de pensii private obligatorii). Pilonul II va înceta să existe până la sfârşitul lui 2011", a afirmat Matolcsy într-un interviu acordat luni şi publicat joi seară.

Matolcsy anticipează că 90-95% dintre cei trei milioane de contributori la fondurile de pensii private obligatorii vor reveni la sistemul public de pensii.

Oficialul a adăugat că va anula toate finanţările de la stat pentru Consiliul Fiscal, o organizaţie independentă care supraveghează finanţele publice şi a criticat vehement în ultimul timp politicile fiscale ale guvernului.

Totodată, ministrul a spus că guvernul va acorda compensări tuturor celor 690.000 de angajaţi din sectorul public, care ar putea fi afectaţi negativ de modificările de taxe ce vor intra în vigoare anul viitor şi nu au fost incluse în proiectul iniţial de buget pentru 2011.

Matolcsy a mai arătat că a propus o creştere de 5% a salariului minim din sectorul privat pentru anul viitor, în loc de procentul de 4,5% oferit anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici