Guvernul va împrumuta 16 producători de energie cu peste un milion de tone de combustibili

Guvernul va împrumuta 16 companii cu 1,18 milioane de tone de cărbune şi 134.524 tone de păcură, cantităţi necesare producţiei de energie electrică şi termică în perioada de iarnă.

210 afișări
Imaginea articolului Guvernul va împrumuta 16 producători de energie cu peste un milion de tone de combustibili

Guvernul va împrumuta 16 producători de energie cu peste un milion de tone de combustibili (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Se aprobă scoaterea din rezerva de stat, cu titlu de împrumut, până în 31 octombrie, a cantităţilor de cărbune energetic şi păcură (...), care vor fi acordate unor operatori economici aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei sau din administrarea consiliilor judeţene sau locale", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei.

Companiile care vor benficia de aceste cantităţi de combustibili sunt complexele energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, Termoelectrica, Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Galaţi, Electrocentrale Oradea, DALKIA Termo Prahova, Uzina Termoelectrica Giurgiu, Colterm Timişoara şi Modern Calor Botoşani.

De asemenea, vor primi combustibili şi CET-urile Arad, Hidrocarburi Arad, Bacău, Govora şi Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici