Guvernul vrea să crească la 100.000 euro pragul veniturilor pentru care plata TVA devine obligatorie

Guvernul va cere o derogare de la Consiliul Uniunii Europene pentru a putea majora de la 35.000 de euro la 100.000 de euro pragul cifrei de afaceri sau a veniturilor pentru care devine obligatorie înregistrarea şi plata TVA, conform scrisorii de intenţie la acordul stand-by, obţinută de MEDIAFAX.

31 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să crească la 100.000 euro pragul veniturilor pentru care plata TVA devine obligatorie

Guvernul vrea să crească la 100.000 euro pragul veniturilor pentru care plata TVA devine obligatorie (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Intenţionăm să cerem Consiliul de Miniştri al UE o schimbare a pragului obligatoriu la 100.000 de euro", se arată în scrisoare.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Fiscal, firmele care au o cifră de afaceri anuală de până la 35.000 de euro pot alege să nu plătească TVA, operaţiunea devenind obligatorie peste acest prag.

Potrivit documentului, va fi introdusă şi o limită minimă pentru înregistrările voluntare de TVA pentru a elimina cererile frauduloase de rambursare.

Totodată, pragul minim al cifrei de afaceri care defineşte firmele mijlocii va fi redus de la nivelul actual, de 6,7 milioane de lei, pentru a creşte numărul societăţilor monitorizate de ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici