Guvernul vrea scutirea de taxe vamale şi TVA a importurilor destinate prevenirii şi combaterii COVID-19

  • Guvernul a transmis o solicitare Comisiei Europene
  • Sunt vizate importurile de echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale şi medicamente
  • Executivul european va emite decizia de aprobare la finalul acestei săptămâni
454 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea scutirea de taxe vamale şi TVA a importurilor destinate prevenirii şi combaterii COVID-19

Guvernul vrea scutirea de taxe vamale şi TVA a importurilor destinate prevenirii şi combaterii COVID-19

Ministerul Finanţelor Publice a solicitat Comisiei Europene autorizarea pentru a putea aplica scutiri de taxe vamale şi TVA pentru importurile destinate prevenirii şi combaterii răspândirii coronavirusului COVID-19, arată ANAF într-un comunicat remis MEDIAFAX.

„Scutirea de taxe vamale şi TVA va fi acordată pentru importurile de echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale, medicamente, efectuate de către organizaţii de stat, de organizaţii caritabile sau filantropice, aprobate de autorităţile competente, sau de agenţii/organizaţii pentru ajutor în caz de dezastre", arată comunicatul.

Bunurile importate vor fi distribuite/puse la dispoziţie gratuit victimelor dezastrelor, ori pentru satisfacerea nevoilor legate de prevenirea, limitarea şi combaterea răspândirii focarului COVID-19, mai punctează ANAF.

Comisia Europeană urmează să emită decizia de aprobare la finalul acestei săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici