Halliburton cumpără rivalul Baker Hughes pentru 34,6 miliarde dolari

Grupul american Halliburton, al doilea mare furnizor la nivel mondial de servicii pentru industria petrolieră, va achiziţiona rivalul local Baker Hughes, pentru care va plăti 34,6 miliarde de dolari în numerar şi acţiuni, relatează Fortune Magazine.

157 afișări
Imaginea articolului Halliburton cumpără rivalul Baker Hughes pentru 34,6 miliarde dolari

Halliburton cumpără rivalul Baker Hughes pentru 34,6 miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halliburton va plăti 78,62 dolari pentru o acţiune Baker Hughes, cu 31% peste preţul de închidere de vineri. Titlurile Halliburton au urcat luni cu 2,4% în urma anunţului, în timp ce Baker Hughes a câştigat 12,72%.

Grupul nou creat în urma tranzacţiei este estimat să genereze venituri anuale de aproape 52 miliarde de dolari şi va avea circa 136.000 de angajaţi în peste 80 de ţări, se arată într-un comunicat al Halliburton.

Fuziunea va ajuta cele două companii să reducă cheltuielile cu aproximativ 2 miliarde de dolari, estimează reprezentanţii Halliburton.

Halliburton desfăşoară operaţiuni şi în România, unde se concentrează pe sporirea producţiei din câmpurile petroliere mature şi dezvoltarea de proiecte de mare adâncime în Marea Neagră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici