Heidi a intrat oficial în proprietatea Kex Confectionery, după avizul Consiliului Concurenţei

Heidi Chocolat a intrat oficial în proprietatea Kex Confectionary, după ce Consiliului Concurenţei a dat undă verde tranzacţiei, producătorul de ciocolată urmând să funcţioneze ca entitate independentă în cadrul grupului din care face parte şi Kandia Dulce.

1192 afișări
Imaginea articolului Heidi a intrat oficial în proprietatea Kex Confectionery, după avizul Consiliului Concurenţei

Heidi a intrat oficial în proprietatea Kex Confectionery, după avizul Consiliului Concurenţei (Imagine: Shutterstock)

Kex a cumpărat Heidi Chocolat la sfârşitul anului trecut de la grupul elveţian Läderach.

"În urma realizării operaţiunii, Heidi va activa ca o entitate independentă a grupului Kex, managementul actual rămânând neschimbat, sub conducerea actualului director general. Atât Kandia, cât şi Heidi vor continua să aibă facilităţi de producţie separate, precum şi propriile vânzări, marketing şi alte capacităţi", se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Potrivit Kex, marca premium Heidi are un ritm accelerat de creştere, activitate importantă la export şi potenţial de creştere în Europa Centrală şi de Est şi pe alte pieţe, intenţionând să intensifice livrările externe.

"Cu excepţia Anidor, deţinută de Kandia, părţile implicate în operaţiunea de concentrare economică notificată nu concurează pe segmentul premium, Kandia şi Heidi având concurenţi diferiţi", se mai arată în decizie.

Principalii competitori ai Heidi pe segmentul premium sunt Lindt, Migros, Villar, Ritter sao Cote d'Or, în timp ce Kandia concurează cu multinaţionale precum Modelez (fostă Kraft), Ferrero şi Nestle.

În urma acestei tranzacţii, grupul Kex îşi consolidează poziţia a doua pe piaţa locală de ciocolată, cel mai important concurent fiind Modelez.

Heidi Chocolat a fost înfiinţată în anul 1994 şi are o capacitate de producţie situată în Pantelimon, lângă Bucureşti, cu peste 350 de angajaţi. Compania este focusată pe segmentul premium şi comercializează produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt în mare parte tablete de ciocolată, dar portofoliul producătorului cuprinde, de asemenea, praline, batoane de ciocolată şi articole de sezon. Ciocolata Heidi este prezentă în peste 40 de ţări din întreaga lume.

Kandia are o tradiţie de 120 de ani, iar în 2010 a revenit în portofoliul familiei austriece Meinl, după câţiva ani în care a fost deţinută de gigantul Cadbury. Kandia Dulce a preluat la sfârşitul anului trecut compania Supreme Chocolat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici