Video Hidegcuti, Fondul de Contragarantare: Strategia pentru IMM-uri nu se va putea aplica, nu sunt bani

Măsurile din strategia pentru IMM-uri pentru 2009-2013, aflată în discuţie de aproape doi ani, nu vor putea fi aplicate pentru că nu mai este timp pentru a fi bugetate, a declarat joi la seminarul MEDIAFAX Talks about SMEs, Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului Român pentru Contragarantare.

388 afișări

"Este foarte târziu pentru această strategie, ea se referă la perioada 2009-2013, iar doi ani şi jumătate au trecut deja şi nici nu a fost aprobată. Ar trebui să o luăm de la capăt cu totul pentru că oricum nu mai este timp pentru a fi bugetate aceste măsuri. Măsurile, deşi bune, nu pot fi susţinute cu bani", a spus Hidegcuti.

Strategia este în discuţie de aproape doi ani şi are în vedere sprijinirea IMM-urilor, iar printre obiective se numără creşterea numărului de IMM-uri cu 10%, a numărului de salariaţi din sistem cu 10%, avansul investiţiilor cu 15%, a exportului cu 10%. De asemenea, productivitatea va creşte cu 5%, iar creşterea contribuţiei la valoarea adăugată cu 5%.

"Dacă nu vom îndeplini obiectivele, voi fi prima care voi ieşi şi voi spune că strategia nu este bună. Dar vor fi îndeplinite pentru că toate instituţiile sunt la turaţie maximă în vederea atingerii obiectivelor", a declarat Andreea Paul Vass, consilierul primului ministru Emil Boc.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a lansat pe anul trecut strategia guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului IMM în 2009-2013, elaborată de consorţiul KPMG şi Finas Consulting. Proiectul a fost contestat de reprezentanţii mediului de afaceri, care au cerut refacerea acestuia.

Finanţarea proiectului, de 3,48 milioane lei, este asigurată de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional "Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013" (85%) şi bugetul de stat (15%). Bugetul estimativ de implementare a strategiei în 2010-2013 este de 2,4 miliarde euro, din care 1,5 miliarde euro de la bugetul de stat şi 900 milioane euro contribuţia UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici