Hidroelectrica intră în grupul companiilor de la care statul cere dividende

Adunarea Generală ordinară a Acţionarilor Hidroelectrica va discuta în şedinţa din 19 decembrie aprobarea distribuirii sumei de 550 de milioane de lei sub formă de dividende, informează compania în convocatorul AGOA.

178 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica intră în grupul companiilor de la care statul cere dividende

Documentul invocă o adresă a Ministerului Energiei din 6 noiembrie, având în anexă o adresa a Ministerului Finanţelor Publice şi un memorandum încheiat la 31 octombrie 2018.

Compania spune că a obţinut rezultate financiare de excepţie, la data de 30 septembrie, faţă de anii precedenţi.

Hidroelectrica se alătură grupului de companii din energie care au primit de la Ministerul Energiei solicitări de distribuire de dividende sau de majorare a sumelor alocate astfel. La Romgaz dividendele suplimentare sunt de 716 milioane lei, iar la Nuclearelectrica de 238 milioane lei.

Adunările Generale ale Acţionarilor Transgaz şi Transelectrica urmează să discute în prima jumătate a lunii decembrie distribuirea sau redistribuirea sumelor înregistrate în conturile „rezultat reportat” şi „alte rezerve”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici