Honda Japonia reduce producţia pentru prima dată în ultimii 14 ani

Constructorul auto Honda Motor va reduce producţia cu peste 150.000 de maşini pe an, din aprilie, urmând ca livrările fabricilor din Japonia să coboare sub pragul de un milion de autovehicule pentru prima dată în 14 ani, potrivit cotidianului japonez Nikkei.

20 afișări
Imaginea articolului Honda Japonia reduce producţia pentru prima dată în ultimii 14 ani

Honda Japonia reduce producţia pentru prima dată în ultimii 14 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, Honda Japonia ar urma să fabrice puţin peste 950.000 de maşini în anul fiscal care începe în luna martie, faţă de 1,147 milioane de unităţi în actualul an fiscal.

Al doilea mare producător auto din Japonia va anunţa reducerea producţiei luni la o întâlnire cu furnizoriii de piese, arată Nikkei.

Producţia la nivel mondial a Honda a coborât în luna ianuarie cu 34%, faţă de aceeaşi lună în 2008, în timp ce Toyota, cel mai mare constructor nipon, a raportat o scădere de aproape 43%.

Divizia Honda din Japonia a coborât ultima dată sub un milion de unităţi în anul fiscal 1995/1996, respectiv la 955.560 unităţi.

Citeşte şi:

Honda şi-a redus proiecţia de profit pentru anul fiscal 2008/2009

Piaţa auto japoneză a încheiat cea mai slabă lună ianuarie din istorie

Vânzările auto în Japonia s-au prăbuşit în decembrie la un minim record

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici