Honda Motor reduce cu 61.000 de unităţi producţia la uzinele din Japonia şi Marea Britanie

Constructorul auto nipon Honda Motor va renunţa la fabricarea a 61.000 de autovehicule la fabricile din Japonia şi Marea Britanie, totalul reducerilor pentru anul fiscal 2008-2009 ajungând la 150.000 de unităţi.

79 afișări
Imaginea articolului Honda Motor reduce cu 61.000 de unităţi producţia la uzinele din Japonia şi Marea Britanie

Honda Motor reduce cu 61.000 de unităţi producţia la uzinele din Japonia şi Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

Honda, al doilea mare producător auto din Japonia, avea o ţintă de producţie de 4,14 milioane maşini până în aprillie 2009.

Strategia vizează uzina Saitama din Japonia, unde producţia va fi diminuată cu 40.000 de maşini, respectiv fabrica din Marea Britanie, unde se va reduce cu 21.000 de unităţi.

Anunţul urmează unei scăderi a ţintei de producţie în America de Nord cu 18.000 de autovehicule.

Sectorul auto american a fost cel mai grav afectat de problemele economiei mondiale, însă nici producătorii asiatici nu au fost cruţaţi de scăderea cererii şi au demarat vaste programe de reducere a costurilor.

În ultimele două zile, Toyota a anunţat diminuarea producţiei în America de Nord şi Thailanda, iar Nissan intenţionează să renunţe la fabricarea a 250.000 de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici