Hotelul Ambasador va funcţiona la jumătate din capacitate, cu 100 de camere, şi va fi renovat

Hotelul Ambasador, care a pierdut jumătate din capacitatea de cazare, restituită după zece ani de procese moştenitorilor proprietarului naţionalizat, va continua să funcţioneze, dar cu 100 de camere, care vor fi renovate, a declarat agenţiei MEDIAFAX George Ţurnă, administratorul hotelului.

715 afișări
Imaginea articolului Hotelul Ambasador va funcţiona la jumătate din capacitate, cu 100 de camere, şi va fi renovat

Hotelul Ambasador va funcţiona la jumătate din capacitate, cu 100 de camere, şi va fi renovat (Imagine: www.ambasador.ro)

Terenul şi clădirea Hotel Ambasador din Bucureşti aripa dinspre Ciclop au fost restituite în natură moştenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat zece ani.

Imobilul compus din teren în suprafaţă de 520 mp şi clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naţionalizare prin admiterea irevocabilă a acţiunii în revendicare şi redobândit în natură.

"Corpul de clădire care a fost restituit fostului proprietar are 109 de camere, din totalul de 209 camere, câte are hotelul. Hotelul Ambasador va continua să funcţioneze cu 100 de camere", a spus Ţurnă.

El a afirmat că partea de hotel care a rămas în propriatatea acţionarilor Ambasador a fost renovată şi că va fi deschisă în luna iunie.

În urma renovărilor, hotelul Ambasador ar putea fi clasificat la patru stele, faţă de trei stele în prezent.

Clădirea în care funcţionează hotelul a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar, şi a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

Cei mai importanţi acţionari ai firmei Ambasador Turism, care administrează hotelul Ambasador, sunt Nicolae Istrate (17,7%), Constantin Dochiţu (17,7%), George Manolescu (17,3%), George Ţurnă (16,4%), Dumitru Petre (10,9%) şi Costin Minculescu (5,4%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici