HP caută salarii mai mici în România

Hewlett-Packard (HP) va muta 50 de locuri de muncă din Slovacia în România, în căutarea unor costuri mai reduse cu salariile, potrivit presei slovace.

497 afișări
Imaginea articolului HP caută salarii mai mici în România

HP va muta 50 de locuri de muncă din Slovacia în România, pentru salariile mai mici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajaţii vizaţi de măsură lucrează într-un centru de servicii şi sprijin pentru clienţi, conform publicaţiei slovace Hospodárske Noviny.

Compania a precizat că vrea să se concentreze, în Slovacia, pe afaceri cu o valoare adăugată mai mare.

HP este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa IT din România, cu afaceri anuale de peste 300 milioane lei şi mai mult de 3.600 de angajaţi.

Anul trecut, cifra de afaceri a Hewlett Packard România SRL a crescut cu 16%, de la 294,5 milioane lei la 343,6 milioane lei, iar profitul a scăzut cu 30%, de la 37,7 milioane lei la 26,4 milioane lei.

HP România vrea să ajungă la 3.800 de angajaţi până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici