Huawei a depăşit rivala Apple şi a devenit numărul doi mondial pe piaţa de smartphone-uri, în cel de-al doilea trimestru

Huawei Technologies a devenit al doilea cel mai mare vânzător de smartphone-uri la nivel global, în trimestrul II având 13 milioane de unităţi vândute în plus faţă de Apple Inc (ocupanta anterioară a locului doi), arată un raport al firmei de analiză din sectorul IT Canalys.

1205 afișări
Imaginea articolului Huawei a depăşit rivala Apple şi a devenit numărul doi mondial pe piaţa de smartphone-uri, în cel de-al doilea trimestru

Huawei a depăşit rivala Apple şi a devenit numărul doi mondial pe piaţa de smartphone-uri, în cel de-al doilea trimestru

Conform raportului, în trimestrul II 2018 Huawei a vândut 54 de milioane de smartphone-uri, cu 41% mai multe decât în trimestrul II 2017. Cele mai vândute modele au fost cele din seria Honor (un sub-brand al Huawei) şi modelul Huawei P20, precum şi modelul derivat, Huawei P20 Pro. Compania a vandut şapte milioane de unităţi Huawei P20 şi Huawei P20 Pro.

Pe primul loc se menţine, în continuare, compania sud-coreeană Samsung, care a vândut 73 de milioane de unităţi, cu 8% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar Apple Inc a vândut 41 de milioane de unităţi, cu 1% mai mult decât în trimestrul I 2017.

„Este pentru prima oară în şapte ani când primele două locuri nu sunt ocupate de Samsung şi de Apple. Excluderea Huawei din Statele Unite a forţat-o să muncească mai mult în Asia şi Europa pentru a avea rezultate”, a precizat - în raport - Ben Stanton, analist IT la Canalys.

„Trimestrul II a fost întotdeauna un sezon slab pentru Apple”, a mai precizat Ben Stanton, adăugând: „Deşi iPhone X a reuşit să genereze volum în trimestrele anterioare, în ciuda preţului mare, el nu a putut susţine acelaşi volum şi pe parcursul acestui trimestru. În plus, modele precum iPhone 7 şi 7 Plus pierd din elan, dat fiind nivelul mare al vânzărilor din trimestrul I. O creştere a vânzărilor de iPhone 8 şi 8 Plus, ajutată parţial şi de campania Product Red, a fost suficientă să contracareze această tendinţă”, a mai precizat analistul.

Conform estimărilor Canalys, Apple a livrat aproximativ opt milioane de iPhone-uri X în al doilea trimestru, comparativ cu 14 milioane în primul trimestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici