Huawei depăşeşte Samsung şi devine Nr. 1 în lume la vânzările de telefoane mobile

  • Huawei este cel mai mare vânzător de telefoane, cu 55,8 milioane de terminale vândute.
  • Cele mai multe vânzări au mers către China, unde Huawei vinde 70% din producţie.
  • Analiştii sunt de părere că situaţia nu va dura, din cauza lipsei aplicaţiilor Google.
3770 afișări
Imaginea articolului Huawei depăşeşte Samsung şi devine Nr. 1 în lume la vânzările de telefoane mobile

Huawei depăşeşte Samsung la vânzările de telefoane mobile

Nu ştiu dacă te aşteptai la asta, dar Samsung nu mai este cel mai mare vânzător de mobile din lume. În ultimul trimestru Huawei a vândut 55,8 milioane de telefoane, în timp ce Samsung a vândut doar 53,7 milioane.

Şi asta în ciuda campaniei negative din Statele Unite şi a interdicţiilor impuse Huawei în legătură cu tehnologia 5G.

Marele noroc al Huawei s-a numit China, acolo unde vinde 70% din telefoanele mobile, spre deosebire de Samsung, a cărui prezenţă pe piaţa chineză e sporadică.

Dar analiştii sunt de părere că nu e o victorie de lungă durată şi că fără acces la popularele servicii oferite de Google - YouTube sau Gmail -, telefoanele Huawei nu vor mai fi atât de atractive pentru clienţii de pe pieţele internaţionale.

“Va fi greu pentru Huawei să-şi menţină supremaţia. Principalii parteneri din zone cheie, ca Europa, devin din ce în ce mai precauţi cu privire la telefoanele Huawei, comandă doar câteva modele şi aduc alte branduri, ca să fie în siguranţă. Odată cu revenirea economiei, doar piaţa chineză nu e suficientă”, spune analistul Mo Jia, de la Canalyst.

Victoria Huawei a fost anunţată în aceeaşi zi în care Samsung a raportat un profit de 6,8 miliarde de dolari în ultimul trimestru, cifră puternic propulsată, însă, de producţia de procesoare. Iar pe 5 august, la Samsung Unpacked, coreenii îşi vor prezenta noile nodele vârf de gamă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici