Hummer ajunge la chinezi

General Motors (GM) a încheiat un acord pentru vânzarea mărcii de autoturisme de teren Hummer către producătorul de utilaje grele Sichuan Tengzhong din China, măsură care face parte din procesul de reorganizare a grupului american falimentar.

84 afișări
Imaginea articolului Hummer ajunge la chinezi

Hummer ajunge la chinezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GM încearcă să vândă mărcile, diviziile şi activele neprofitabile, pentru a ieşi din procedura de faliment ca o companie de dimensiuni mult mai reduse, însă profitabilă şi cu o capacitate mare de adaptare la mişcările din piaţă.

Grupul american a declarat falimentul luni şi a anunţat marţi că s-a înţeles cu Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery pentru vânzarea Hummer, precizând totodată că detaliile financiare ale acordului nu au fost încă puse la punct.

Analiştii estimează că GM ar putea obţine circa 100 milioane de dolari pentru Hummer, marcă emblematică pentru industria autovehiculelor 4x4 din SUA.

Compania chineză a anunţat că va păstra actuala conducere executivă a Hummer şi "echipa operaţională".

GM a anunţat ulterior că Tengzhong va semna, după preluarea Hummer, un contract pe termen lung pentru asamblarea şi furnizarea de componente şi materiale pentru automobile.

Potrivit acordului de vânzare a Hummer, compania chineză va prelua toate contractele de dealership ale mărcii americane.

Tranzacţia trebuie să obţină aprobarea autorităţilor şi este aşteptată să se încheie în trimestrul al treilea al acestui an.

Hummer este prima marcă de automobile a unuia dintre cei trei mari constructori auto americani (GM, Ford şi Chrysler) preluată de o companie chineză.

Grupul Tengzhong, format în anul 2005 prin fuziunea mai multor companii din China, asamblează vehicule pentru utilizare specială, componente structurale pentru autostrăzi şi poduri, utilaje pentru construcţii şi echipamente grele pentru industria energetică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici