IBM, condusă de o femeie, pentru prima oară în istoria companiei

IBM va fi condusă de la 1 ianuarie 2012 de Virginia Rometty, care îl va înlocui pe Sam Palmisano, fiind pentru prima oară în istoria de 100 de ani a companiei americane când o femeie va deţine funcţia de director general.

322 afișări
Imaginea articolului IBM, condusă de o femeie, pentru prima oară în istoria companiei

Virginia Rometty (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Palmisano, director general din 2002, va păstra postul de preşedinte, transmite Bloomberg.

Rometty, în vârstă de 54 ani, a afirmat într-un interviu că mare parte din cariera ei a învăţat prin experimentare.

"Am învăţat să mă implic întotdeauna în lucruri pe care nu le-am mai făcut", a spus ea.

Rometty va prelua conducerea într-o perioadă în care creşterea constantă a profiturilor a propulsat acţiunile IBM în acest an la cel mai ridicat nivel de la listarea la bursă a companiei, în 1915.

Experienţa ei în vânzări, servicii şi achiziţii corespunde viziunii strategice stabilite de Palmisano, care a declarat anul trecut că IBM îşi va mări veniturile cu 20 de miliarde de dolari în intervalul 2010-2015, prin extinderea pe pieţe precum cea de cloud computing.

Rometty a arătat în mod clar că va continua planul pe cinci ani al companiei, la care a contribuit în calitate de director pentru strategie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici