IBM cumpără compania americană de cloud-computing SoftLayer pentru 2 miliarde de dolari

IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial, va prelua compania americană de cloud-computing SoftLayer, pentru care va plăti potrivit unei surse apropiate situaţiei aproape 2 miliarde de dolari, iar achiziţia îi va permite să concureze cu Amazon.com.

160 afișări
Imaginea articolului IBM cumpără compania americană de cloud-computing SoftLayer pentru 2 miliarde de dolari

IBM cumpără compania americană de cloud-computing SoftLayer pentru 2 miliarde de dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

SoftLayer a avut anul trecut venituri de 335 milioane de dolari, potrivit directorului general Lance Crosby, relatează Bloomberg.

Prin această preluare IBM vrea să îşi întărească propria divizie SmartCloud şi să profite de piaţa de servicii cloud care, potrivit companiei de analiză IDC, îşi va dubla valoarea la 105 miliarde de dolari până în 2016.

SoftLayer este specializată în centre de date care administrează activităţile IT pentru companii, segment dominat de Amazon.

Divizia de profil a IBM este specializată în servicii de cloud-computing destinate clienţilor individuali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici