Ieşirile de pe piaţa rusă de capital au totalizat 7 mld. dolari în timpul conflictului cu Georgia

Ieşirile de capital din Rusia s-au ridicat la 7 miliarde dolari în perioada scurtului conflict cu Georgia privind provincia separatistă Osetia de Sud, potrivit ministrului rus de Finanţe Alexei Kudrin.

19 afișări
Imaginea articolului Ieşirile de pe piaţa rusă de capital au totalizat 7 mld. dolari în timpul conflictului cu Georgia

Ieşirile de pe piaţa rusă de capital au totalizat 7 mld. dolari în timpul conflictului cu Georgia

Conflictul a determinat investitorii să fie precauţi faţă de piaţa rusă, iar acţiunile companiilor cotate la bursa din Moscova au scăzut la cel mai redus nivel al ultimilor doi ani.

"Ieşirile de valută din Rusia s-au ridicat la 6 miliarde dolari vineri, 8 august, şi la un miliard dolari luni, 11 august", a arătat Kudrin.

Evoluţia politică va afecta intrările de capital pe piaţa rusă în acest an, evaluate de ministrul de Finanţe sub nivelul de 30-40 miliarde dolari estimat anterior conflictului, de banca centrală.

"Cred că intrările de capital vor fi mai reduse comparativ cu prognoza băncii centrale, ca urmare a problemelor de pe piaţa financiară, respectiv a riscurilor politice care au apărut în ultimele zile şi au influenţat decizia investitorilor", a afirmat Kudrin.

Anul trecut, intrările de capital în Rusia s-au situat la nivelul record de 82 miliarde dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici